Tallari vierainaan Marianne Maans ja Juulia Salonen

Byar och skär – kyliltä ja luodoilta -konsertissa vierailevat suomenruotsalaisen perinteen ekspertit Marianne Maans ja Juulia Salonen. Konsertissa kuullaan suomenruotsalaisen kansanlauluperinteen laajaa kirjoa koko ruotsinkieliseltä alueelta Pohjanmaalta Itä-Uudellemaalle asti. Mukana on niin hauskoja ja vauhdikkaita piirileikkilauluja, kertovia balladeja, lyyrisiä rakkauslauluja ja humoristisia lauluja kuin myös muutama pelimanni-instrumentaali.

Marianne Maans ja Juulia Salonen ovat tehneet keskenään yhteistyötä jo useamman vuoden esittäen ja opettaen suomenruotsalaista lauluperinnettä. Ähtävältä lähtöisin oleva Maans on kansanmusiikin pitkän linjan ammattilainen. Hän on toiminut monipuolisesti musiikillisten ja pedagogisten projektien parissa esiintyen soolona ja eri kokoonpanoissa ja vetänyt työpajoja ja kursseja. Hän on sovittanut musiikkia mm. kuoroille, luonut opetusmateriaaleja, toiminut musiikkiprojektien taiteellisena johtajana ja on myös julkaissut sekä soolo- että yhtyealbumeja.
Espoossa kasvanut kaksikielinen Juulia Salonen on ilmeikäs ja vangitseva tarinankertoja sekä herkkä ja hersyvä laulaja. Hän esiintyy sekä yksin että eri kokoonpanojen kuten tarinankerronta-musiikkiseurue Eppel & Peppelin riveissä ja toimii lisäksi monipuolisesti säveltäen, opettaen ja tehden projekteja niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi. Juulia Salosen vetämän Juulia Salonen Trion EP-levy Kylmillä vesillä julkaistiin huhtikuussa 2018.