Kansanmusiikkiyhtye Tallari

Elias Tallari oli 1800-luvun lopun kovimpia häitä ja pitoja kierrelleitä pohjalaisia soittoniekkoja ja sai siksi antaa nimensä maan ensimmäiselle kansanmusiikin ammattiyhtyeelle. Pelimannimusiikin kehdosta Kaustiselta käsin Tallari on jo 35 vuotta pitänyt yllä suomalaisen juurimusiikin liekkiä toinen jalka syvällä perinteessä ja toinen tiukasti nykyhetkessä, sytyttäen arkistojen aarteet eloon ja luoden uutta. Tallari konsertoi ja kouluttaa, järjestää työpajoja, yhteissoittotilaisuuksia ja jameja, vaalii perinteisiä kansanmusiikin tyylejä, kokeilee, luo ja liikkuu rohkeasti taiteen rajapintoja puhkoen. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu useita eri konserttikokonaisuuksia solistien ja muusikkovieraiden kanssa. 

 

Katri Haukilahti

viulu, avainviulu, laulu

Kaustislaissyntyinen Katri on vaikuttanut Tallarissa vuodesta 2013 yhtyeen viulistina, avainviulistina ja laulajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Kansantanssiteatteri Rimpparemmin muusikkona. Katri on valmistunut musiikkipedagogiksi ja opettanut muun muassa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, Centria ammattikorkeakoulussa sekä Näppäreissä. Katri on vahva ja sielukas tulkitsija, joka on kotonaan niin äidinmaidossa imetyn perinteisen kaustislaisen poljennon, herkkäsävyisen kansanlaulun kuin unkarilaisen talonpoikaismusiikinkin parissa.

Arto Järvelä

viulu, avainviulu, mandoliini, laulu

Arto Järvelä (s. 1964) on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia nykykansanmuusikoita. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikkilinjalta 1994 ja työskennellyt pääosin freelance-muusikkona ja opettajana. Soolotuotannossaan hän on profiloitunut vanhakantaisten, pitkälti jo hävinneiden soolosoittotyylien ja soiton tutkijana. Lisäksi hän on tunnettu mm. yhtyeistä JPP, Pinnin pojat, WAO, Salamakannel ja Nordik Tree. Järvelä on soittanut kaikkiaan yli sadalla levyllä. Hän oli Tallarin jäsenenä vuodet 1986–89 ja on myös vieraillut vuosien varrella usein Tallarin riveissä. Viulun lisäksi Arto Järvelän soitinrepertoaariin kuuluvat mm. avainviulu, esseharpa ja mandoliini.

 

Esko Järvelä

viulu, harmooni

Esko Järvelä on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopistosta 2013. Hänet tunnetaan kansainvälisesti mm. yhtyeistä Frigg, JPP, Teho, Tötterssön, Baltic Crossing ja Esko Järvelä Epic Male Band, minkä lisäksi hän on toiminut muusikkona lukuisissa teatteriproduktioissa ja levytyksissä sekä soitonopettajana Sibelius-Akatemiassa ja Pop & Jazz Konservatoriossa. Hän on ollut nuoresta asti aktiivisesti mukana näppäritoiminnassa opettajana ja näppärikappaleiden sovittajana, minkä lisäksi hän toimii Keravalla järjestettävän TE!-festin taiteellisena johtajana. Esko Järvelän pääsoittimet ovat viulu ja harmooni.

 

Sampo Korva

muusikko

Espoosta musiikkipedagogin opintojen myötä Keski-Pohjanmaalle kotiutunut Sampo tuo Tallariin väriä erityisesti laajan soitinrepertuaarinsa kautta – Sampo on ystävä niin basson, kanteleiden, kitaran kuin useiden muiden kielisoittimien kanssa. Mieluisin ja läheisin soitin hänelle on kuitenkin harmooni. Sampo myös säveltää ahkerasti niin Tallarille kuin muillekin kokoonpanoilleen. Sampo vaikuttaa Tallarin lisäksi Häävi- ja Zwei Mannborgs yhtyeissä sekä Kaustisen nuorisoseuran kansantanssiryhmien säestysyhtyeiden vetäjänä. Sampo Korva toimii Tallarin johtajana sekä taiteellisena johtajana.

Matti Hakamäki

Toiminnanjohtaja, Kansanmusiikki-instituutti ry / Tallari

Kansanmusiikki-instituutti ry:n toiminnanjohtaja Matti vastaa yhtyeen hallinnosta, mutta hyppää tarvittaessa myös lavalle. Matti on erikoistunut suomalaisen kansanlaulun eri tyyleihin ja on soittanut ja laulanut muun muassa Halogeeni- ja Hiite-yhtyeissä. Nykyisin hän esiintyy lastenmusiikkiorkesteri Henxeleissä sekä myös sooloesiintyjänä kuplettilaulelmien parissa.