Tallari Tuottaa: Liisa Haapanen ja sellon mahdollisuudet kansanmusiikissa

20.06.2023

Tallari Tuottaa, osa 2. 

Tallari Tuottaa-mallin toinen muusikko, sellisti Liisa Haapanen aloitti työnsä kesäkuun alussa. Tervetuloa Tallarin tiimiin! Liisa tutkii sellon käyttöä ja soittimen mahdollisuuksia kansanmusiikissa niin arkistojen kuin konkretiankin kautta.

Aihe on kiinnostava ja vähän tutkittu, ja nyt kaivattaisiinkin yleisön apua tiedon kartuttamiseksi. Alla on Liisan esittely sekä yhteydenottopyyntö:

Hei!

Kaikki tietävät viulupelimannit, mutta entäpä sellopelimannit? Tässäpä esittäytyy heistä yksi! Olen Liisa Haapanen, sellisti ja työskentelen tänä kesänä Tallari tuottaa -muusikkona.

Työskentelyjakson aikana valmistelen omaa soolokonserttia ja lisäksi perehdyn sellonsoiton historiaan ja perinteisiin. Tarkoitukseni on kaivaa arkistoista esille vanhempaa sellomusiikkia ja selvittää millaista perinnemusiikkia sellolla on soitettu. Tarkoitukseni on myös nostaa esille sellaisia kansansoittajia, jotka ovat soittaneet selloa.

Nyt minulla olisi avunpyyntö teille kaikille siellä ruudun toisella puolella:

Onko sinulla tietoja selloa soittaneista kansansoittajista / pelimanneista? Onko suvussasi kenties soitettu selloa? Haluaisitko kertoa minulle soittajasta lisää? Asuinpaikalla ei ole väliä, olen kiinnostunut sellonsoittoon liittyvistä muistoista ja tarinoista ympäri Suomea.

Voit ottaa yhteyttä minuun sähköpostitse: liisa.haap@gmail.com

Lämmintä kesää toivotellen,
Liisa