Tapahtuman tiedot

Upcoming | Archive: 2024 2023 2022 2021
 • pe
  12
  heinä
  2024

  KFMF: Tornedalen-Tornionjokilaaksosta

  13.30

  P.H.Nordgren -sali

  Tallarin vieraina ovat Pohjois-Ruotsin meänkielisten suomalaisseutujen musiikkilähettiläät Susanne Rantatalo ja Jan Johansson. He ovat tunnettuja mm. jo parikymmentä vuotta toimineesta Jord-yhtyeestä ja tuoreemmasta WAO.sta, jossa mukana on myös Tallarin Arto Järvelä. Rantatalo ja Johansson saivat huhtikuussa Ragnar Lassinantin kulttuuripalkinnon Tornionjokilaakson kulttuurin ja musiikin eteen tekemästään työstä.

  ”Tuntuu ette oon elämästä ja kuolemasta kysymys ko laulan lauluja Tornionjokilaaksosta. Löyvän minun äänen ja sielun. Ja ko laulan näitä lauluja, tunnen, ette kuulun yhtheen ihmisten kansa täälä”, kertoo Susanne Rantatalo, joka löysi vanhempiensa kotiseudun perinteen opintojensa aikana ja muutti pian alueelle. Jan Johanssonin instrumentti on harmonikka. Nykyisin Rantatalo ja Johansson asuvat Kiirunan Piilijärven kylässä.

  Konsertin ohjelmisto koostuu Susannen ja Janin omista sävellyksistä sekä perinteisistä norrbotteninsuomalaisten lauluista, joiden tallentamisessa keskeinen hahmo on Norrlåtar-yhtyeessä vaikuttanut toimittaja-muusikko Hasse Alatalo. Myös häneltä kuullaan musiikkia konsertissa.