Tapahtuman tiedot

Upcoming | Archive: 2024 2023 2022 2021
 • to
  13
  touko
  2021

  Kausikonsertti: Kotia

  19.00

  Kaustinen-sali, Kansantaiteenkeskus, Kaustinen

  Tallari saa torstaina 13.5. kausikonserttivieraakseen tanssija Paula Ketun. Tallari ja Kettu esittävät Ketun koreografioiman ja Tallarin Sampo Korvan säveltämän Kotia-teoksen.

  ”Kotia on matka, jonka aikana voi pohtia, mitä kaikkea koti on tai voi olla. Onko se paikka vai mielentila, voiko olla lähellä olematta perillä, ja milloin olen kotona”, valottaa teosta Paula Kettu. Teoksen tanssin liikekieli perustuu suomalaiseen kansantanssiin ja kaustislaisiin perinteisiin, ja musiikki pohjaa vahvasti kansanmusiikkiperinteisiin.

  ”Paula kertoi ajatuksistaan soolotanssiteoksesta ja kyseli ensin haluani lähteä mukaan muusikkona olemassa olevan perinnemusiikin pohjalta. Uuden musiikin säveltäminen teokseen kuitenkin houkutteli, ja Tallari tuntui luontevalta sen tulkitsijaksi. Bändi lähtikin innolla mukaan alusta asti ja herätti musiikin kunnolla eloon”, kertoo Sampo Korva.

  Paula Kettu on kaustislaislähtöinen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka on viime vuosina työskennellyt pääosin Keski-Suomessa tanssinopettajana ja mm. toteuttanut useita suuria kansantanssitapahtumien yhteisohjelmien koreografioita. Tallarissa soittavat Katri Haukilahti, Arto Järvelä, Esko Järvelä ja Sampo Korva.

  Konsertti järjestetään Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salissa, jonne otetaan 50 kuulijaa. Konsertti on katsottavissa myös suoratoistona Tallarin Youtube-kanavalla.

  Liput voi varata 040 1594442 ja maksaa ovella ennen konserttia.

  Tervetulua!