Projektit

Tallari on käynnistänyt syksyllä 2019 uuden ohjelmatoiminnan muodon: Tallari projektit. Ensimmäisellä kaudella 2019-2020 Tallari projekteissa mukana olivat Nordic Dance Helsinki, äänellä itkijä Emmi Kuittinen, sekä Kaustinen Fiddle Ambassador. Kaudella 2021-2022 projektin aiheena runolaulu. Projektit toteutetaan yhteistyössä eri artistien tai kulttuuri-, perinne-, tai taideyhteisöjen kanssa. Projektien tarkoituksena on omalta osaltaan tuoda esiin suomalaisen kansanmusiikin monimuotoisuutta ja kykyä taipua erilaisiin osallistaviin ja yhteisöllisiin konserttimuotoihin.

Miten perinne elää tässä ja nyt? Miten osallisuus ja yhteisöllisyys näyttäytyy tämän päivän kansanmusiikissa? Miltä näyttää elävä perintö estradilla? Näihin kysymyksiin etsii vastauksia Tallari projektit.

Nordic Dance Helsinki

Nordic Dance on kaikille avoin tanssiklubisarja, jolla opetellaan ja tanssitaan suomalaiseen ja muihin pohjoismaisiin traditioihin pohjautuvia tansseja elävän musiikin tahdissa. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, mutta klubit soveltuvat myös tanssia pidempään harrastaneille.

Ilta rakentuu workshop-osiosta, jossa opetellaan erilaisia pari- ja muita sosiaalisia tansseja rennolla otteella ja tutkitaan tanssin ja musiikin yhteyttä pohjoismaisissa perinteissä. Workshopin jälkeen ilta jatkuu yhdessä tanssien Nordic Dance Helsinki House Bandin säestyksellä.

Syksyn 2019 klubit: joka toinen tiistai / Kaffila Bokvillan Arabia (Hämeentie 125, Helsinki)
Vapaa pääsy.

Nordic Dance Helsinki yhteistyökumppanit:
Tanssiteatteri Tsuumi
Arabian asukastalot
Tallari projektit

Emmi kuittinen

Emmi Kuittinen (s.1984) on karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen perehtynyt laulaja ja kansanmuusikko. Hän esittää itkuja niin soolona kuin erilaisissa projekteissa. Emmi on ollut luomassa esimerkiksi näyttelijä Miska Kajanuksen kanssa itkuvirsiä ja stand upia yhdistelevän Ilon ja surun klubin, ja hän on esiintynyt myös tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden kanssa. Emmi kouluttaa säännöllisesti itkukursseilla ja -työpajoissa. Emmi on koulutukseltaan musiikkipedagogi (AMK), musiikin maisteri ja yhteisömuusikko. Taiteellisen työn ja itkuvirsikoulutuksen lisäksi Emmi on toiminut taidepedagogina, kansanlaulun opettajana ja hoivamuusikkona.

Itkutyöpajoissa tutustutaan karjalaiseen itkuperinteeseen, harjoitellaan yhdessä itkukieltä ja -sävelmiä sekä kirjoitetaan oma pieni itku. Emmi Kuittisen itkukonsertissa itkujen lomassa kuullaan taustoitusta perinteen historiasta ja merkityksestä sekä tarkastellaan itkua tässä päivässä elävänä aineettomana kulttuuriperintönä.

Kaustinen Fiddle Ambassador

Fiddle Ambassador on nimensä mukaisesti ”viululähettiläs”, jonka tehtävänä on kiertää konsertoimassa ja esittelemässä kaustislaista viulunsoittoa elävän perinnön ilmiönä. Mikä pitää perinteen elävänä ja kuinka soitto siirtyy sukupolvelta toiselle? Mitä perinne merkitsee yhteisölleen? Miten purppuri tai muu kansantanssiperinne ilmenee kaustislaisessa perinnemusiikissa? Fiddle Ambassador –projekti esiintyy niin soolona, duona, pienyhtyeenä tai suurempana pelimannikokoonpanona – tilanteen ja tarpeen mukaan, soittaen ja tarpeen tullen myös tanssien.